Jadłospis

19.12.2022 ( alergeny-1,6,7,9,10)

I- Zupa jarzynowa ( skrzydło z indyka) z ziemniakami, włoszczyzną

II –  Bułeczka kropeczka, woda niegazowana, mus owocowy-tubka

20.12.2022 ( alergeny-1,3,6,7,9,10)

I-Polędwica wp. w sosie własnym z ziemniakami, ogórek kiszony

II- Woda niegazowana, kompot wieloowocowy, owoc

21.12.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I-Naleśniki z serem , musem truskawkowym

II- Woda niegazowana, mięta, owoc

22.12.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I –Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami, włoszczyzną 

II – Woda niegazowana, owoc

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

Print Friendly, PDF & Email