Jadłospis

22.02.2021 ( alergeny-1,6,7,9,10,)

I- Zupa pomidorowa ( kura rosołowa) z ryżem, włoszczyzną

II – Owoc, bułeczka kropeczka

23.02.2021 ( alergeny-1,3,6,7,9,10 )

I – Karkówka wp. w sosie z kluskami kładzionymi, surówka z kapusty pekińskiej

II – Owoc, kompot wieloowocowy

24.02.2021  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Kluski leniwe z marchewką, jabłkiem

I- Owoc, mięta

25.02.2021  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Spagetti

II- Owoc, kompot wieloowocowy

26.02.2021  (alergeny-1,3,4,6,7,9,10)

I- Filet z miruny z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty

 II- Owoc, soczek

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

 

Print Friendly