Jadłospis

24.01.2022 ( alergeny-1,6,7,9,10)

I- Zupa ogórkowa ( kura rosołowa) z  ziemniakami, włoszczyzną

II – Owoc, bułeczka kropeczka, woda niegazowana

25.01.2022 ( alergeny-1,6,7,9,10 )

I- Schab wp. w sosie własnym  z kaszą jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty

II- Owoc, sok przecierowy, woda niegazowana

26.01.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Pierogi z serem, musem śmietanowo-jogurtowym

II- Owoc, mięta, woda niegazowana

27.01.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I –Udziec z kurczaka b/k/s   z ziemniakami, marchewka z chrzanem

II – Owoc, kompot wieloowocowy, woda niegazowana

28.01.2022  (alergeny-1,3,4,6,7,9,10)

I- Paluszki rybne   (miruna) z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty  II- Owoc, kompot wieloowocowy, woda niegazowana

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

Print Friendly, PDF & Email