Archiwum wpisów
BIP

Jadłospis

stolowka

 


21.01.2019 ( alergeny-1,3,6,7,9,10,)
I- Zupa pomidorowa (skrzydła z indyka) z ryżem, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Kotlet mielony( łopatka wp.) z ziemniakami, surówka zimowa ( sałata lodowa, pomidory, ogórek zielony,rzodkiewka, ser feta)
III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, jabłko

22.01.2019 ( alergeny-1,3,6,7,9,10 )
I- Zupa kapuśniak ( kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo (pszenne, słonecznikowe, razowe )
II- Indyk w sosie własnym z makaronem penne, surówka z buraczków z koperkiem
III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, banan

23.01.2019 (alergeny-1,3,6,7,9,10)
I- Zupa węgierska ( kiełbasa wędzona) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Kluski leniwe z marchewką , jabłkiem
III- Mięta, woda niegazowana, mandarynka

24.01.2019 (alergeny-1,3,6,9,10)
I- Zupa zacierkowa (kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Udziec wołowy z warzywami, kaszą bulgur, surówka z kiszonego ogórka
III – Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, jabłko

25.01.2019 (alergeny-1,3,6,7,9,10)
I- Zupa brokułowa (żeberka wp.) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Krokiety z mięsem, kapustą, surówka z pora, marchewki
III- Sok przecierowy tubka, woda niegazowana, banan

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

 

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

UWAGA

W przypadku chęci wykupienia obiadu na poszczególny dzień (jednorazowo)
proszę o zgłaszanie w/w informacji
pracownikom stołówki szkolnej
do godziny 10.00 danego dnia.

Print Friendly



Kalendarz wydarzeń
Szkoła bez cyberprzemocy
Program „Owoce w szkole”
Program „Mleko w szkole”
Umiem pływać