Jadłospis

3.10.2022 ( alergeny-1,6,7,9,10,)

I- Zupa ogórkowa ( żeberka) z ziemniakami, włoszczyzną

II –  Bułeczka kropeczka, woda niegazowana, śliwka

4.10.2022 ( alergeny-1,3,6,7,9,10 )

I- Klopsiki ( mięso mieszane) w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną, surówka z kapusty pekińskiej

II- Woda niegazowana, sok przecierowy, nektarynka

5.10.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I-Pierogi z serem, musem śmietanowym

I- Woda niegazowana, herbata, banan

6.10.2022  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I –Sznycel  indyka z ziemniakami, mizeria

II – Woda niegazowana, kompot wieloowocowy, gruszka

7.10.2022  (alergeny-1,3,4,6,7,9,10)

I- Kotlet mielony rybny ( miruna) z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty

 II- Woda niegazowana, herbata owocowa, jabłko

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

Print Friendly, PDF & Email