Jadłospis

21.09.2020 ( alergeny-1,6,7,9,10,)

I- Spagetti ( łopatka wp.)

II – Owoc

22.09.2020 ( alergeny-1,6,7,9,10 )

I – Zupa ogórkowa  ( kury rosołowe, filet z kurczaka ) z ziemniakami, włoszczyzną

II – Owoc, bułeczka kropeczka

23.09.2020  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Kluski leniwe z marchewką, jabłkiem

I- Owoc

24.09.2020  (alergeny-1,6,7,9,10)

I- Filet z indyka w sosie własnym z ziemniakami, surówka z buraczków

II- Owoc

25.09.2020  (alergeny-1,6,7,9,10)

II- Zupa krupnik  ( żeberka paski) z ziemniakami, włoszczyzną

II- Owoc

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

 

Print Friendly