Jadłospis

23.11.2020 ( alergeny-1,6,7,9,10,)

I- Zupa ogórkowa ( podudzie z kurczaka) z ziemniakami, włoszczyzną

II – Owoc, bułeczka kropeczka

24.11.2020 ( alergeny-1,3,6,7,9,10 )

I – Polędwiczki wp. w sosie z kluskami śląskimi, ogórek konserwowy

II – Owoc

25.11.2020  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Pierogi z serem, musem truskawkowym

I- Owoc

26.11.2020  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Gołąbki ( łopatka wp.)  w sosie pomidorowym z ziemniakami

II- Owoc,

27.11.2020  (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Kotlet jajeczny z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty

 II- Owoc

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

 

Print Friendly